fbpx

Cum să întrețin cactușii vara

De cele mai multe ori, ne confruntăm cu întrebarea „De ce nu înfloresc cactușii mei ca ai dumneavoastră?”

Noi știm bine rețeta, dar și motivul pentru care se ridică această problemă.

În primul rând, vara este anotimpul în care cactușii sunt „în lumea lor”. Ei nu trebuie stimulați în exces, așa cum iarna nu trebuie stimulați deloc.
Foarte des avem „milă” de cactușii aceia, că suferă din cauza uscăciunii pământului, și când se usucă pământul le dăm și apă. Acest mod de a-i întreține este cu totul greșit, iar motivul este simplu: cactușii sunt oricum plante de uscat, care nu au nevoie de apă decât controlat. Asta înseamnă că este suficient să dați apă cactușilor la un interval de 2 săptămâni, pe timp de primăvară, vară și toamnă.

Dacă vine canicula, cactușii pot fi udați și în interval de o săptămână, în cazul în care aceștia sunt în contact direct cu soarele.

ATENȚIE! Nu udați cactușii când este soare puternic, doar seara.
Cactușii înfloresc dacă sunt la soare în general. Dacă au exces de apă, ei vor fi suprasaturați și nu vor crește normal, dar vor crește în continuu. Nu este necesar să se întâmple asta.

Udarea trebuie să fie la un interval de timp preferabil de 2 săptămâni, iar cactușii trebuie să respire. Așadar, nu recomandăm ținerea lor în farfurie în timpul udării, deoarece prin ghiveci se elimină excesul de apă de care cactușii nu au nevoie, iar după aceasta pot fi folosite și farfurioarele.
Despre udare mai putem spune că o recomandăm pe cea care se face pe plantă, nu doar pe pământ. În cazul suculentelor, e discutabil, deoarece unele suculente au un „praf” al lor care după o udare poate fi deranjat.

Ceea ce am scris aici este valabil doar pentru cactușii pe care îi vindem noi, nu ne asumăm răspunderea pentru ce vând alții. Noi credem că avem varianta sigură, cea naturală de a-i cultiva și crește, prin urmare cunoaștem doar modul nostru ca fiind cel de succes.
Dacă doriți să vedeți cactușii dumneavoastră cum cresc și înfloresc în mod natural și sănătos, respectați aceste reguli. 🙂

Lasă un răspuns

Shopping Cart
X