fbpx

Cat costă un cactus?

Cat costă un cactus?
Caaaaaat? 50 de lei?!?!

DA! 50, 500, 5000… e REAL!

Poate când ai 20-50 de cactuși e ușor să spui ca nu e lucru mult.
Dar…

Ca să aduci un cactus în formă corectă, ai nevoie de 4 ani în supraveghere continuă. Să nu piară, să nu aibă o problemă încât mâine să nu îl mai găsești, fiindcă s-a dus…

Ai nevoie să îl îngrijești, chiar dacă ai impresia ca este mic și la grămadă, deci nu contează numărul…

Ba da, contează orice număr fiindcă este viața pentru care lucrezi și ții grija zilnică.

Apoi, după împlinirea misterioasei vârste de 5-6 ani, fiecare ajunge într-un ghiveci (până atunci fiind în cultura cu alte exemplare sosite în viață odată cu el) unde îi dai propriul sol în care să își ducă viața. Solul nu e gratis. Solul este format din combinație proprie, de mai multe ingrediente, TOATE NATURALE, fără pic de îngrășământ chimic.

În fiecare an au loc câteva procese: scos la soare în aprilie afară, păzit de ploaie, ☔️ ținut afară până vine toamna, când toți merg la loc în sere – fiecare proces durează cam o lună jumate (și primăvara, și toamna) aici la Grădina Cactusilor.

Evident, nu toți cactușii ies afară, unii îndură 75 de grade în sere pe timp de vară. Și trec cu bine peste. Care trec…

În fiecare an, primăvara, fiecare trece prin procesul de curățare individuală (ia de aici din 35.000 de bucăți la rând) ca să arate bine, să o ducă bine și să nu cumva să apară vreo problemă la ei. Curățat de praf, schimbat pământ, schimbat ghiveci, udat.

În timpul iernii, când iarna e iarnă de -3 grade noaptea, nu se doarme aici la Grădină Cactușilor. Și dacă asta înseamnă o săptămână, sau două, sau 3… nici ziua, nici noaptea nu se doarme atunci.

Udarea nici nu mai contează. Asta oricum o faci, ca și când faci duș tu pentru tine. Oricum dușul ar trebui să fie zilnic la oameni, cactușii cer destul de rar.

Cactușii pot să coste și mai puțin, dar nu la noi. Costă mai puțin în magazin, de unde îi cumperi ieftin (aparent) și te pot costa mult pe termen lung (nu știi ce aduci acasă - și cu asta cred ca e clar câte consecințe înseamnă) - dacă nu îți sunt clare consecințele, mai facem o postare doar despre ele.

Postarea poate fi dură, dar noi încercăm de atâta timp să educam publicul și nu ne iese…

Lasă un răspuns

Shopping Cart
X