fbpx

Sfaturi la început de an

Verifică în mod regulat aspectul cactușilor. Ei nu au voie să se dezvolte în perioada asta, deci mărimea nu poate fi mai mare decât în toamnă. Mai mică da, din cauza lipsei de apă, ceea ce este absolut normal.

Verifică și alte aspecte, cum ar fi să arate curați. Nu ar trebui să existe nici urmă de alb pe plantă sau sol, inafara de ce se știe că e normal și la locul lui din start. Urmele de alb pot anunța prezența păduchilor lânoși, foarte periculoși pentru plantă.

De asemenea, ar fi indicat ca, preventiv, să acționați pentru a nu apărea păianjenul roșu și păduchii lânoși prin stropirea cu soluții special destinate acestor cazuri.

Acestea pot apărea dacă plantele se află în jurul altor plante afectate sau dacă nu a fost lucrat deloc la plantă mult timp, cum ar fi schimbarea ghivecelor/solului la timp.

Verifică temperatura, dacă nu ești sigur că plantele se află la maxim 15 grade. Regulă de bază pentru a le merge bine cactușilor tot anul, și nu e superstiție, ci e regulă strictă acea temperatură de la 0-15 grade pe timp de iarnă.

Uită de apă și udare. Mai sunt aproape 5 luni de pauză totală pentru cactuși și nu primesc apă.

#sfaturi #cactus #ingrijire

Lasă un răspuns

Shopping Cart
X