fbpx

Cum ingrijim cactusii pe timp de iarna

În primul rând, trebuie să știi să nu confunzi cactușii cu florile. Cactușii nu sunt ca celelalte flori obișnuite, pe care le uzi ca să trăiască. Ba mai mult, chiar și florile suferă dacă le prea uzi. Am avut multe situații în care cactușii noștri ajunși acasă la clienți, au început să crească, să primească apă la intervale scurte (uneori chiar mai puțin de o săptămână), îi udau în momentul în care vedeau că se usucă pământul.

Acest lucru le face rău – nu te bucura văzând că la tine cresc și „fac pui”. Cactușii nu fac pui. Cactușii fac flori și semințe. Așa se și înmulțesc. Dar acest lucru te privește doar dacă ești producător și ai răbdare 5-10 ani ca să ai o plantă cât de cât de 5 cm.

Dacă vezi că cresc cactușii instantaneu după 2-3 udări, să știi că lucrul acesta nu se întâmplă natural. E un exces de apă care face rău plantei și înflorirea va fi compromisă pentru totudeauna. Vei zice „dar pe mine nu mă interesează să am flori la cactuși” – ok, pentru tine avem cactuși care nu fac flori. Există și așa ceva, cel puțin pentru câteva tipuri de cactuși care vor înflori probabil la o vârstă înaintată, dacă nu îi vei forța să crească până nu vei mai avea loc de ei.

În perioada de iarnă, hai să zicem concret, din luna Octombrie și până în luna Aprilie inclusiv, este perioada de repaus. Cactușii nu se dezvoltă. Dacă îi ții la o temperatură de 10-15 grade, cu lumină și fără apă în tot acest interval, să știi că în anul următor vei avea cactuși sănătoși, așa cum ți-i dorești. Dacă vei trece peste aceste grade, cactușii vor fi stimulați din cauza căldurii. Îți recomand să cumperi cactuși doar dacă ai condițiile de adăpostire prielnice lor.

Dacă ți se pare enorm de mult timp până îi vei uda prima oară în an, ține minte că nu le faci rău, noi am auzit de oameni care au udat cactușii o data pe an, și nu s-a întâmplat nimic, decât că s-au deshidratat, dar la prima udare și-au revenit.

În al doilea rând să știi că nu există cactuși cu flori albastre 😀 nu te aștepta ca dacă ai cumpărat cactuși de la noi sau intenționezi să cumperi, să găsești așa ceva. Dacă vrei cactuși de calitate, ia ceva natural, de la noi.

Cactușii sunt rezistenți dacă îi lași în pace. Nu te grăbi, nu te stresa, ei au nevoie să îi privești, să le vorbești, să le cânți (dacă știi) dar din privința prea marei griji în ce privește apa, s-ar putea să îi omori.

Noi ne-am pregătit de iarnă.

[wpforms id=”5″ title=”true”]

Lasă un răspuns

Shopping Cart
X